طبیعت فسا

ساخت وبلاگ
طبیعت فسا

شهرستان فسا از سطح دریا (خلیج فارس) به طور متوسط ۱۳۷۰ متر ارتفاع دارد و از نظر مورفولوژی (ریخت شناسی ) و زمین شناسی ناودیس بزرگی است که ارتفاعات اطراف آن توسط طاقدیسها به وجود آمده و بطور کلی.نزدیک به ۴۰ در صداز وسعت شهرستان فسا دشت و بقیه کوهستانی است .
الف ) کوهستــان: ارتفــاعــات شهرستان فســا دنباله ی رشته کوههای زاگرس با جهت شمال غربی ، جنوب شرقی هستند که با ایجاد دهلیزها و مخروط افکنه در امتداد خود مراکز سکونتگاهی این شهرستان را بصورت متمرکز(طولی ،میدانگاهی) شکل داده اند .
مهمترین ارتفاعات این شهرستان عبارتند از :
خرمن کوه در حدود ۲۲ کیلومتری شمال غربی فسا با ارتفاع ۳۱۸۵ متر . 
کوه گچ (قبله) در ۱۴ کیلومتری جنوب غربی فسا با ارتفاع ۲۱۵۰ متر . 
کوه درز در ۳۳ کیلومتری جنوب شرقی فسا ( دهستان نوبندگان ) به ارتفاع ۲۱۲۱ متر . 
قلات یاغی در ۵۰ کیلومتری شرق فسا (دهستان ششده) به ارتفاع ۲۰۰۰ متر. 
کوه تودج (توده) که از تنگ کرم شروع و تا داراب امتداد دارد که بلندترین نقطه ی آن ۳۱۵۵ متر ارتفاع دارد .
بجز این کوهها می توان به ارتفاعات : سلّــو ، کــلاه قاضی ، سه کنج ، حسین آباد ، بر آفتاب ، کمرزرد ،کلّه خرسی ، داراکوه ،زیتونک ،گــّر ، بدنه شیر و خمار سنان اشاره کرد .
از نقطه نظر جنس وپوشش گیاهی کوهها می توان گفت غلبه با سنگهای آهکی و گچی است و درارتفاعات بیش از ۲۰۰۰ متر درختان اُ رسْ (ســروکوهی = وُهــلْ ) پوشیده و درکمتر از این ارتــفاع ، درختان پسته ی کوهی (بنه) ، بادام کوهی (الوک) و زالزالک (کیالک )وجود دارند که از فرسایش خاک وافزایش سرعت آب وایجاد سیل در ارتفاعات جلوگیری می کند . 
ب ) دشت : دشتهای شهرستان فسا که از آبرفت های دوره ی کواترنری پوشیده شــده اند ، نسبتاً هموار بوده و پستی و بلندی چندان زیادی ندارند . ارتفاع این دشتها در هیچ نقطه ای کمتر از ۱۱۰۰ متر نیست و شیب آن حدود یک الی سه درصد می باشد . 
مهمتــرین دشتهــای این شهرسـتان عبارتنــد از : دشت فســا ،دشت نوبندگان ، دشت ششده و قره بلاغ ،دشت گــّربایگان ( به معنی سرزمین برهنه و یا محل کوه گـّر ) ، دشت میان جنگل و دشت شیبکوه . 
▪ لرزه خیزی : بر اساس آمار و اطلاعات، زمین لرزه های به وقوع پیوسته در منطقه ی فسا در قرن بیستم ، بالغ بر ۹ مورد است که همگی پیش از سال ۱۹۶۷ میلادی ( ۱۳۶۴ ه.شمسی ) رخ داده اند . کانون عمقی تمامی زمین لرزه های رخ داده با بزرگی ۵/۳ الی ۵ درجه در مقیاس ریشتر در اعماق کمتر از ۴۴ کیلومتری قرار داشته و بطور کلی با در نظر گرفتن اطلاعات موجود تاکنون در منطقه ی‌ فسا زمین لرزه مخّربی اتفاق نیفتاده و منطقه (فسا ـ استهبان ) نسبـت به سـایر مناطـق استان فارس از استعداد لـرزه خیزی پائینی برخـوردار است . ودر صـورت بــروز زلــزلـه،خطر زلزله در سمت شمال و شرق شهرستان فسا کمتر از نواحی جنـوبی و غـربی آن اسـت . بـه عبارت دیگر از طرف شمال و شرق هر چه به سمت جنوب و غرب برویم به میزان استعداد خطر زلزله خیزی آن نواحی افزوده می گردد

+ نوشته شده در  جمعه نوزدهم شهریور ۱۳۹۵ساعت 20:28  توسط سروش  | 
شاهین خرمن کوه...
ما را در سایت شاهین خرمن کوه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shahinkharmankooha بازدید : 147 تاريخ : پنجشنبه 19 مرداد 1396 ساعت: 23:29